Specialiteitenslagerij Hofkwartier

Boeren-Bruegel

Slagers, chefs en hobbykoks zoeken dag in dag uit naar de beste en eerlijkste producten met een pure smaak. Nooit was de vraag naar de authentieke smaken van weleer groter. Chefs kweken zelf vergeten groenten en plukken kruiden uit de natuur, slagers kopen hun dieren bij producenten met een verhaal en thuis vormen de recepten van de grootouders de basis voor een moderne keuken vol nostalgie.

Met de Boeren-Bruegel schrijven Kristof Verschelde en Angelique Dobbels van varkenshouderij Verbivar dagelijks mee aan dit verhaal. Het gezonde en sterke varken van vroeger dat met zijn snuit in de modder ploeterde en gevoederd werd met gekookte aardappelen en groentenafval werd heruitgevonden in de innovatieve context van een moderne varkenshouderij. De focus op smaak, kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn de pijlers waarop Kristof en Angelique hun bedrijf uitbouwen. Het contact met de afnemer, slager, horecaondernemer en consument zijn daarbij cruciaal.

De Boeren-Bruegel is een Durocvarken dat met een uitgekiende brijvoeding wordt gevoed. Deze brijvoeding wordt op het bedrijf zelf samengesteld op basis van hoofdzakelijk lokale producten. Daarenboven wordt er maïs van eigen teelt gebruikt en zorgt de toevoeging van olijfolie voor een fijne smaaktoets. In een biogasinstallatie worden de mestoverschotten verwerkt tot groene energie die in het elektriciteitsnetwerk terechtkomt.

Boeren-Bruegel is zoveel meer dan een stukje varkensvlees. En daarom verdient het ook een bijzondere aanpak door vakmensen die het bij de consument brengen met evenveeel passie voor hun vak als Kristof en Angelique. De pure smaak van Boeren-Bruegel behoeft weinig krans en is geliefd bij de kenner en de fijnproever.
Openingstijden

MaandagMa 8.00 t/m 18.00 uur
DinsdagDi 8.00 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 8.00 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 8.00 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 8.00 t/m 18.00 uur
ZaterdagZa 8.00 t/m 17.00 uur
ZondagZo 8.00 t/m 17.00 uur

Specialiteitenslagerij Hofkwartier

Specialiteitenslagerij Hofkwartier